فعالیت آب یکی از پارامترهای کلیدی در تعیین ماندگاری یک محصول اعم از مواد غذایی، دارویی یا آرایشی است. ماندگاری را می توان به عنوان دوره زمانی تعریف کرد که طی آن آن محصول ویژگی های اصلی خود را حفظ می کند. در واقع، با گذشت زمان، هر محصولی که دارای یک جزء آبی باشد، در اثر تکثیر میکروبی که در حضور آب ایجاد میشود، دچار تغییراتی میشود تا زمانی که دیگر با ویژگیهای خود مطابقت نداشته باشد.
سنسور نقطه شبنم فعالیت واقعی آب (آب آزاد بدون پیوند شیمیایی با مولکول های محصول) را اندازه گیری می کند که یک پارامتر ضروری در تعریف ماندگاری یک محصول غذایی، دارویی یا آرایشی است.
Waterlab ابزاری ضروری برای اندازه گیری فعالیت آب و تعیین ماندگاری محصول بسته بندی شده است.
ماندگاری در صنایع غذایی و دارویی
تعیین زمان ماندگاری در محصولات غذایی و دارویی فرآیندی با هدف حفظ سلامت مصرف کنندگان است، بنابراین، اطمینان از نگهداری مناسب داروها و مواد غذایی برای حفظ خواص آنها ضروری است.
اندازه گیری فعالیت آب (aW) با آنالایزر Waterlab به لطف آنالیز دقیق، قابل تکرار و بسیار سریع و حسگر نوآورانه نقطه شبنم واقعا آسان است.
ماندگاری در لوازم آرایشی
ایمنی محصولات آرایشی و بهداشتی مستلزم تعدادی تجزیه و تحلیل است. هر محصولی به دلیل قدیمی شدن و استفاده دچار تغییراتی می شود.
تستهای پایداری آب که با Waterlab انجام میشوند، عمر مفید محصول را تعریف میکنند: زمانی که تغییرات در آن برای اطمینان از کیفیت، ایمنی و خوشایند بودن محصول آرایشی قابل قبول است.